Ga direct naar de inhoud.

Artikelen 2018

In gesprek met John Rockx (15 april)

Voor deze rubriek komen alleen liefhebbers in aanmerking die uitzonderlijk goed spelen en daarom zijn dat veelal bekende namen. Maar moet je in onze sport ‘naam’ hebben om goed te spelen? Tuurlijk niet. Voorbeelden te over van vrij onbekende liefhebbers die, alle verhoudingen in acht genomen, even goed of beter spelen dan vele bekende namen.

Lees meer: In gesprek met John Rockx (15 april)

Medisch en zo (9 april)

Er was een tijd dat ik me erg interesseerde in alles wat met medische zaken te maken had. Ik kocht er zelfs Engelstalige boeken over, leek wel een Duitser. Veel Oosterburen hechten ook veel belang aan het medisch aspect van onze sport.

Lees meer: Medisch en zo (9 april)

In gesprek met A S (28 maart)

Met Peter had ik het over duiven. ‘Was tof’, zei die bij het weg gaan. ‘Je zou er over moeten schrijven. Ja, waarom niet, dacht ik en ging in gesprek met mezelf. In plaats van de vrager werd ik de man die antwoorden gaf.

Lees meer: In gesprek met A S (28 maart)

In deze tijd (11 maart)

Kent U liefhebbers van hier die in pakweg Kuwait, Polen of Amerika duiven gaan kopen? Tuurlijk niet. Vanuit heel de wereld komt men hier kopen. Want zitten hier niet de beste? En moeten we duivensport in verre landen wel serieus nemen? Lopen die niet veel achter? Zouden ‘alledaagse’ duiven van hier daar geen goede zijn?

Lees meer: In deze tijd (11 maart)

Oproer in duivenland (26 febr)

Na uren in de file te hebben gestaan vond ik het welletjes, ook al werd die veroorzaakt door protesterende truckers die wekelijks met onze duiven naar de losplaatsen rijden. Ik stapte op ze toe en zei:

Lees meer: Oproer in duivenland (26 febr)

In gesprek met Marcel Wouters (13 febr)

De beurt is nu aan Marcel Wouters om op de rooster gelegd te worden. Marcel werd vooral de laatste jaren een begrip in de internationale duivensport, maar de ex-postbode heeft eigenlijk zo lang hij met duiven speelt, goede gehad.

Lees meer: In gesprek met Marcel Wouters (13 febr)

Wat kennen we er van (4 febr)

Bij de weinige zaalverkopingen voor jongen die er nog zijn is het interessant te zien hoe mensen de duiven betasten en in de ogen kijken. En op welke duiven veel en weinig geboden wordt. Kopers heb je in soorten.

Lees meer: Wat kennen we er van (4 febr)

Verschillend (24 jan)

20 December. De telefoon. Gewoontegetrouw neemt mijn vrouw op en kijkt me dan aan. Nauwelijks merkbaar schud ik mijn hoofd. Kwestie van de kleinkinderen niet te leren liegen. ‘Sorry, mijn man is in bad’, zegt ze. Even is het stil aan de andere kant van de lijn.

Lees meer: Verschillend (24 jan)

20 jaar (12 jan)

Het is al weer 20 jaar dat ik columns schrijf in Sportblad De Duif. Meestal met plezier, soms ook niet. Kritiek hoorde ik niet en daar luister ik ook amper na. Het zijn veelal dezelfde die kritiek hebben. Mensen die zich te moe, te dom, te verlaten of te onbekwaam vinden. Wat dan wel mijn probleem is? Soms twijfel of ik wel iets heb bereikt.

Lees meer: 20 jaar (12 jan)

Over lieve meisjes, minder lieve meisjes en duiven (8 jan)

Nee, echt goed sloot ik 2017 niet af. Dat was in het ziekenhuis, niet bepaald een plaats die je onder brengt bij ‘favorieten’.

Lees meer: Over lieve meisjes, minder lieve meisjes en duiven (8 jan)